Mijn favorieten

NHG- kostengrens van € 325.000 naar € 355.000 in 2022

In de huidige markt wordt het steeds een grotere uitdaging om een woning te kopen met Nationale Hypotheek Garantie door de al maar stijgende huizenprijzen. Om bij te dragen aan een stabielere woningmarkt, heeft NHG samen met het kabinet besloten de NHG kostengrens te verhogen naar € 355.000. Als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd, stijgt de grens met 6% naar € 376.300.

Naar verwachting ligt de gemiddelde huizenprijs in januari 2022 rond de € 400.000. Zowel de borgtochtprovisie als de NHG-kostengrens wordt jaarlijks opnieuw bepaald volgens een afgesproken methodiek. Daarbij wordt gekeken naar de kostengrens gebaseerd op de afgelopen 27 maanden plus een percentage om beter aan te sluiten op de gemiddelde woningprijs. Het doel hiervan is om meer stabiliteit in de woningmarkt te creëren én de toegang te behouden tot het afsluiten van een hypotheek met NHG.

Wat is NHG
NHG is een garantie op de hypotheek. De NHG biedt een vangnet voor wanneer men in financiële problemen komt en de hypotheek niet meer kunt betalen. NHG beperkt hierdoor het financiële risico bij het kopen van een woning met hypotheek.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring