Mijn favorieten

Coronacrisis (nog) niet merkbaar in huizenbranche

Economische bureaus voorspellen een crisis, maar dit is in de huizenmarkt nog verre van merkbaar, zo ook voor ons. De druk neemt íets af, maar de gekte houdt nog steeds aan. De aanmeldingen van huizen lopen door en verkoopprijzen stijgen in sommige gevallen nog steeds boven de vraagprijs uit. Voornamelijk bij de arbeiderswoningen zien we nog steeds een grote vraag en is de crisis niet merkbaar in de verkoopprijzen.

Nog altijd is er een te kort aan woningen. De vraag is groter dan het aanbod en omdat de hypotheekrente op dit moment nog steeds laag is, blijft het aantrekkelijk een andere woning te kopen. Als we over het algemeen kijken naar de markt kunnen we zeggen dat de druk íets afneemt, wat voornamelijk voor starters meer kansen biedt. Waar eerder 10 potentiële kopers waren, zijn dat er nu 5 tot 7. Dat betekent dat we nog steeds met veel teleurstellingen te maken hebben. We kunnen tenslotte maar één koper blij maken.

De coronacrisis heeft geen direct groot gevolg voor de huizenmarkt. Sterker nog, uit onderzoek van NVM worden er nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht dan in de weken voor de crisis. Het aantal te koop gezette woningen tijdens de lockdown ligt zelfs ruim 3% hoger dan een jaar geleden en ook zijn er 30% meer contactverzoeken ten opzichte van een jaar geleden.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring