Mijn favorieten

Aanvragen van een energielabel, hoe werkt dat?

Aanvragen van een energielabel, hoe werkt dat?

Per 1 januari 2021 zijn er nieuwe regels betreft het energielabel voor gebouwen. Het online aanvragen van een energielabel is niet meer mogelijk. Hoe gaat dat dan? Wij vertellen het u.

Het energielabel
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning/het gebouw. De labelklasse reikt van A++++ t/m G, waarbij A++++ maximaal energiezuinig is en G minimaal. Bij het verkopen van een woning is het vermelden van een geldig geregistreerd energielabel noodzakelijk. Zonder energielabel is het niet toegestaan een woning aan te bieden op Funda en/of sociale media. Op het moment van de overdracht wordt dit energielabel overgedragen aan de koper.

Aanvragen van een energielabel
Het aanvragen van een energielabel was tot 1 januari 2021 online mogelijk en kostte destijds € 7,50. Sinds 1 januari 2021 stelt een vakbekwaam energie-adviseur, na een bezoek aan de woning, het energielabel vast. De energie-adviseur komt bij u thuis, neemt de woning op en berekent hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning. Op basis van deze informatie wordt een energielabelletter vastgesteld. Het energielabel wordt vervolgens digitaal aangeleverd en is maximaal 10 jaar geldig.

Kunt u geen geldig energielabel aanleveren, dan riskeert u een boete.

Wij begeleiden u graag in het aanvragen van een energielabel. Neem gerust contact met ons op voor eventuele vragen en het bespreken van de mogelijkheden.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring