Mijn favorieten

Hybride warmtepomp nieuwe standaard in 2026


Ga jij in of na 2026 je cv-ketel vervangen? Dan moet je vanaf dat moment overstappen op een duurzamer alternatief.

Het duurzame alternatief is in veel gevallen een hybride warmtepomp, maar ook een volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet behoort tot de mogelijkheden.

Verduurzaming wordt steeds belangrijker en daarom wordt het tempo opgevoerd. Vanaf 2026 is de (hybride) warmtepomp de norm voor het verwarmen van woningen die niet op het warmtenet worden aangesloten. De warmtepomp zal een forse gasbesparing opleveren wat fijn is voor de portemonnee én vriendelijk voor het klimaat.

De hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel. De cv-ketel springt op de koude dagen bij waardoor deze warmtepomp voor veel woningen geschikt is. Zo dragen we met elkaar bij aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Voor woningen die niet geschikt zijn, of op korte termijn op een ander alternatief voor aardgas worden aangesloten (bijvoorbeeld een warmtenet), is er een uitzonderingsmogelijkheid.

Subsidie
Het rijk biedt subsidie op de aanschaf van een (hybride) warmtepomp. Dit jaar worden deze subsidie verhoogd naar gemiddeld 30%. Tot en met 2030 is hiervoor geld gereserveerd. Verder is er een financiering via het Nationaal Warmtefond, met een rentetarief van 0% voor lage- en middeninkomens, beschibkaar.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring