Mijn favorieten

Starters volgend jaar meer kans op de woningmarkt

Een wetswijziging in de overdrachtsbelasting heeft voor iedere huizenkoper gevolgen in 2021. Voor de starters tussen de 18 en 35 jaar pakt dit positief uit! Waar starters nu nog 2% van de aankoopprijs betalen aan overheidsbelasting, is dat per 1 januari 2021 0%.

De geïnteresseerden van woningen tot de +/- € 300.000,- bekleed een zeer gevarieerd publiek van investeerders tot starters die zonder financiële hulp een huis moeten financieren. Een veel gehoord probleem in de afgelopen periode is het misgrijpen van starters bij het zoeken/aankopen van een woning. Starters die niet of nauwelijks eigen geld meenemen en dus afhankelijk zijn van een hypotheek kunnen minder snel schakelen waardoor een investeerder hen vaak al voor is. Met de komende wetswijziging hopen zij dit probleem te minimaliseren. Kopers boven de 35 jaar blijven de bekende 2% betalen. Echter voor investeerders die het object als beleggingsobject gaan gebruiken wordt het percentage verhoogt naar 8%.  

Met de verschillende tarieven wil het kabinet Rutte-III het voor starters makkelijker maken de koopmarkt te betreden en investeerders ontmoedigen hun geld te steken in woningen. De vrijstelling voor starters geldt vooralsnog tot 1 januari 2026.

Deze wetswijziging moet nog worden beoordeeld door de eerste en tweede kamer.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring