Mijn favorieten

Veel twijfel bij starters

Na de aangekondigde maatregelen op Prinsjesdag, betreft de tegemoetkoming van het kabinet aan startende huizenkopers, is er veel twijfel bij de starters. Wachten tot januari? Of nu doorzetten gezien de krapte op de woningmarkt?

Uit onderzoek is gebleken dat het overgrote deel er niet voor kiest te wachten tot volgend jaar. Hoewel twee verdieners op basis van het inkomen volgend jaar meer kunnen lenen, de studieschuld minder zwaar wordt meegewogen én er geen overdrachtsbelasting betaalt hoeft te worden wachten veel starters niet tot 2021. De krapte op de woningmarkt maakt starters aan het twijfelen. De twijfel komt vanwege de zorg hun droomhuis mis te lopen of de spanning dat de huizenprijzen zullen stijgen.

Droomhuis gevonden? Ingrid Goes makelaars kijkt graag mee en adviseert over de mogelijkheden. 2021 komt steeds meer in zicht en dat betekent dat bij aankoop van een woning de overdracht vaak volgend jaar plaatsvindt. Hierdoor kunnen starters toch van de nieuwe maatregelen kunnen profiteren, zonder de zoekactie tot 2021 te staken.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring