Mijn favorieten

Verplicht verduurzamen bij ingrijpende verbouwing

Per 1 februari jl. Is een nieuwe wet ingegaan die zegt dat bij een grote verbouwing, de woning ook direct verduurzaamd moet worden.

Bij een ingrijpende verbouwing waarbij minimaal 25 procent van de woning vernieuwd of verbouwd, is nu de plicht om een minimale hoeveelheid aan duurzame energie op te wekken. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee. Daarnaast is bij eventuele verkoop de woning meer waard én meer gewild onder de kopers.


Warmtepomp

Een populaire manier van verduurzamen is de installatie van een warmtepomp waarbij de woning (deels) wordt verwarmd zonder gas.  


Andere verduurzamingsmogelijkheden

Het plaatsen van zonnepanelen is een interessante manier van verduurzaming, daarnaast is het isoleren van glas, vloeren, muren en daken populair. Dankzij het doorvoeren van deze duurzame producten, daalt zowel de gas- als energierekening aanzienlijk.


Subsidie

De vernieuwde subsidieregels (per 1 januari 2022) maakt het nóg meer de moeite waard om uw woning te verduurzamen, ook wanneer de ingreep van de verbouwing kleiner is dan 25% van uw woning. Voor het treffen van isolatiemaatregelen of het plaatsen van een warmteboiler is de subsidie van 20% naar 30% gestegen op de totale investeringskosten. Deze subsidie is beschikbaar wanneer er twee of meer besparende maatregelen worden getroffen.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring